08. prosinca 2021. / Novosti

USVOJEN PLAN ZA 2022.GODINU

U srijedu 07.prosinca 2021.godine održana je Skupština TD Vodovod Labin. Na skupštini društva usvojen je Plan poslovanja za 2022.godinu.

Planom se predviđaju ukupni prihodi u iznosu od 25.764.342 kn odnosno 3% više u odnosu na 2021.godinu. Usvojenim Planom nastavlja se investicijski ciklus u vodoopskrbi i odvodnji. Predviđen je  završetak ulaganja u visoku zonu Labina i  izgradnja vodoopskrbe u naselju Ravni. Ubrzano se radi na dobivanju dozvola  za projekt vodoopskrbe naselja Marina. Početak radova planira se u 2022.godini.

S obzirom da je izrađeno više projekata koji imaju potrebne dozvole, projekti se pripremaju za  financiranje od strane Fondova EU.

Planom je predviđena i novelacija projekta koncepcijskog rješenja uključivanja izvorišta Kožljak u  vodoopskrbu Labinštine. Tim projektom povećala bi se iskoristivost izvorišta Kožljak u periodu veće izdašnosti.

Uprava društva skrenula je pozornost članovima Skupštine o znatnom povećanju cijena materijala, a posebno na cijenu električne energije koja je na netom završenom postupkom javne nabave poskupila za 63%.

Projekt Aglomeracije Labin – Raša – Rabac odvija se planiranom dinamikom te se do kraja prosinca očekuje završetak idejnih projekata kako bi se zatražili posebni uvjeti.

Plan je izrađen realno, no ipak ostajemo optimistični prema 2022. godini priželjkujući gospodarski oporavak. I dalje radimo na tome da optimiziramo sustav, da što više koristimo prilike za EU novac, sredstva Hrvatskih voda da razvijamo kvalitetu našeg odjela vodoopskrbe, odvodnje, ali i rješavanju reklamacija. Radit ćemo i na unutarnjim resursima putem digitalizacije, pristupu ljudskim resursima, a promjenom organizacijske strukture napravili smo prvi važan korak k ostvarenju tog cilja. Da budemo bolji, kvalitetniji i učinkovitiji.

Situaciju i iskustva poslovanja prijašnjih godina treba iskoristiti kako bi se stabiliziralo poslovanje optimizirajući sve troškove vodeći brigu da se istovremeno poveća kvaliteta i kvantiteta poslovanja.   

Skip to content