14. veljače 2023. / Novosti

POZIVAJU SE STANOVNICI VISOKE ZONE LABIN DA PODENSU ZAHTJEV ZA PRIKLJUČENJE NA VODOOPSKRBNU MREŽU

Nakon ishođenja uporabne dozvole za posljednju fazu izgradnje vodoopskrbne mreže  na području visoke zone  Labina stvoreni su uvjeti za priključenje stanovništva u vodoopskrbni sustav.

Posljednja faza obuhvaćala je postavu vodovodnog cjevovoda na dionicama Murati – Morčaki i Murati – Vučići- Dropići- Katići – Filići (Gora Glušići).

Pozivamo stanovnike navedenih područja koji nisu podnijeli zahtjev da se jave Vodovodu Labin i podnesu zahtjev za priključenje. Obrazac za priključenje možete preuzeti na linku: https://vodovod-labin.hr/kutak-za-potrosace/prikljucenje-na-komunalne-vodne-gradevine/

Investicija posljednje faze sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021-2026.​

Podsjetimo, radi se o projektu Vodovoda Labin koji je 2018. godine započeo s investicijskim ciklusom projekta visoke zone Grada Labina. Provedeno je javno nadmetanje te je Vodovod Labin zaključio okvirni sporazum s izvođačem radova De Conte d.o.o. iz Labina. Ukupna investicija je 1.285.348 Eur-a (bez PDV-a). Projekt je sufinanciran od strane Hrvatskih voda s 40% investicije (bez PDV-a).

Ovom investicijom naselja visoke zone uključili su  se u vodoopskrbni sustav Vodovoda Labin, a radi se o dijelu Labina s ukupno jedanaest manjih naselja i stotinjak stanovnika. Područje visoke zone  bio je jedan od onih 0,3% područja grada koji dosad nije imao razvijenu vodoopskrbu. Uključivanjem u vodoopskrbni sustav Labinštine stotinjak stanovnika dobiva mogućnost korištenja pitke vode, što ujedno donosi i  veliki poticaj daljnjeg razvoja, posebno turizma. 

Skip to content