08. studenoga 2021. / Novosti

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNOG TIMA S UREDIMA ZA ISHOĐENJE AKATA O GRADNJI

Danas je u prostorijama Vodovoda Labin održan koordinacijski sastanak projektanta, predstavnika  ureda za ishođenje akata o gradnji  i projektnog tima.

Sastanku su prisustvovali Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, načelnica Općine Raša Glorija Paliska, voditelj Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju sa sjedištem u Labinu Aleksej Hrvatin, pročelnica Prostornog uređenje, zaštita okoliša i gradnje Grada Labina Anamarija Lukšić direktor projektantske kuće Fluming d.o.o.  Miroslav Vujčić, Klaudio Bastijanić voditelj projekta te direktor Vodovoda Labin Alen Golja.

Nakon usvajanja  četrnaeste verzije Studije izvedivosti Aglomeracije Labin – Raša – Rabac za prijavu gradnje vodno – komunalne infrastrukture od strane  projektnog tima nastavljene su aktivnosti na izradi idejnih projekata. Na sastanku je prezentirana dinamika izrade projekta te su prezentirane cjeline za izradu idejnih i glavnih projekata, kao i cjelina za izradu aplikacijskog paketa za izvođenje radova. Predloženo je da se projekt podijeli u 5 cjelina (LOT-ova).

Na sastanku su analizirane sve trase projekta, dogovoren je zajednički način rješavanja imovinsko pravnih odnosa Vodovoda Labin i Jedinica lokalnih samouprava, te je definiran način predaje zahtjeva za izdavanje posebnih uvjeta te akata o gradnji. Predaja zahtjeva za izdavanje posebnih uvjeta planirani su do kraja godine, dok se predaja idejnih projekata za dobivanje lokacijskih dozvola planira do kraja veljače 2022. godine.

Skip to content