17. srpnja 2022. / Novosti

Od nedjelje u ponoć u Istri stupa na snagu prvi stupanj redukcije vode

Od nedjelje u ponoć u Istri stupa na snagu prvi stupanj redukcije vode. Najavio je to istarskih župan Boris Miletić. To će se prije svega odnositi na korištenje pitke vode za zalijevanje svih zelenih površina, bilo one javne ili privatne, korištenje takve vode za tuševe na plažama, pranje automobila i kamiona te autobusa, ali i za pranje ulica i trgova.

Već neko vrijeme hidrološka situacija na području Istre doprinijela je do toga da smo morali razmatrati mogućnost uvođenja određenih mjera restrikcija korištenja vode za piće. Dakle, ne tehnološke vode, kako bismo uspjeli građanima istarske županije prije svega, ali i posjetiteljima i subjektima, osigurati konstantnu opskrbu pitkom vodom u narednim razdoblju – poručio je Miletić. Ta će odluka biti na snazi do opoziva, a župan ju je donio nakon sastanka s predstavnicima istarskih vodovoda te istarskim gradonačelnicima.

– Ovo je prva mjera u cilju omogućavanja opskrbe pitkom vodom tokom cijele godine. Apeliram na građane, poslovne subjekte i naše posjetitelje da racionalno koriste vodu. Svatko od nas može dnevno uštedjeti 10 do 15 posto vode koju potrošimo kako ne bismo bili primorani u narednom razdoblju uvoditi još neke restriktivnije mjere.

Skip to content