16. rujna 2021. / Novosti

NASTAVAK RADOVA NA VODOVODNOJ MREŽI VISOKE ZONE LABINA

Nakon što su nedavno završeni radovi prema naseljima Kopač, Bartići i Hrvatini koji su spojeni na sustav vodoopskrbe, ovih dana nastavljeni su radovi u sklopu projekta visoke zone Grada Labina.

Podsjetimo, radi se o projektu Vodovoda Labin koji je 2018. godine započeo s investicijskim ciklusom za projekt visoke zone Grada Labina kada je provedeno javno nadmetanje te je Vodovod Labin zaključio okvirni sporazum s izvođačem radova De Conte d.o.o. iz Labina. Ukupna investicija je 9.684.460 kn (bez PDV-a). Projekt je sufinanciran od strane Hrvatskih voda s 40% investicije (bez PDV-a).

Ovom investicijom naselja visoke zone uključuju se u vodoopskrbni sustav Vodovoda Labin, a radi se o dijelu Labina s ukupno jedanaest manjih naselja i stotinjak stanovnika. Područje visoke zone  bio je jedan od onih 0,3% područja grada koji dosad nije imao razvijenu vodoopskrbu. Uključivanjem u vodoopskrbni sustav Labinštine stotinjak stanovnika dobiva mogućnost korištenja pitke vode, što ujedno donosi i  veliki poticaj daljnjeg razvoja, posebno  turizma. 

Nedavno započeti radovi, posljednja su faza izgradnje cjevovoda visoke zone obzirom da se radi o „kraku“ postavljanja vodovodnih cjevovoda na dionicama Murati – Morčaki i  Murati – Vučići- Dropići- Katići – Filići (Gora Glušići).

Ova faza ugovorene investicije vrijedna je 3.834.471,00 kn što uz već završene radove vrijedne 5.849.988,79 kuna iznosi ukupno ugovorenih 9.684.460 kn (bez PDV-a), a očekivani završetak radova je kraj lipnja 2022.godine.

Skip to content