08. srpnja 2021. / Novosti

GRADONAČELNIK ODRŽAO KOORDINACIJU S DIREKTORIMA JAVNIH TVRTKI

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić održao je u prostorijama Grada koordinaciju s direktorima trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Labina.

Sastanku su uz Gradonačelnika nazočili direktorica i direktori Labin stana d.o.o, Dolores Sorić, Vodovoda Labin d.o.o. Alen Golja, 1 MAJ-a d.o.o Donald Blašković te Labina 2000 d.o.o. Dalibor Zupičić.

Uz ostalo, razgovaralo se o budućem restrukturiranju navedenih trgovačkih društava kao i aktualnoj temi transparentnosti. Naime, kako je već i poznato Grad Labin peti je grad u Hrvatskoj, a prvi u Istri koji je putem aplikacije dostupne svakom građaninu u potpunosti otvorio svoj proračun te omogućio uvid u svaku isplatu iz „zajedničke blagajne“ svojih sugrađana. Jednako tako, u narednom periodu bit će omogućen uvid u proračune javnih tvrtki i ustanova te se time Labin primiče cilju ka potpunoj transparentnosti rada javnih službi.

Glavna tema sastanka bilo je buduće restrukturiranje svih trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Labina. Trgovačko društvo Vodovod Labin izvelo je sve potrebne pripremne radnje za novu organizaciju poslovanja dok će ostala tri društva to učiniti u najskorije vrijeme, a sve kako bi se povećala njihova profitabilnost i održivost.

„Svjesni smo da je post-pandemijsko razdoblje ispred nas. Puno je nepoznanica, ali novo doba traži fleksibilne i prilagođene tvrtke koje mogu opstati samo s novim, inovativnim i efikasnim rješenjima. Da bi se to ostvarilo nužno je kao prvi preduvjet tvrtke prilagoditi onome što naši građani traže. Tvrtka Vodovod d.o.o. Labin najdublje je zašla u promjene restrukturiranja gdje je najprije analizirano poslovanje za prethodne tri godine, a nakon toga napravljen je akcijski plan s mjerama poboljšanja. Prije svega dodatnom edukacijom, sustavom nagrađivanja temeljenim na rezultatima rada potaknuti će se težnja ka izvrsnosti poslovanja. Isto tako, digitalizacijom osnovnih procesa bitno će se ubrzati i komunikacija sa samim građanima. Do kraja godine i ostale će gradske tvrtke izraditi svoje programe stabilizacije poslovanja.“ – izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Skip to content